Fleecet

Fashion! Koska alkavan kauden laskuvaatteet ovat vielä ainakin osittain julkaisematta, ei Alp Ski for Life-blogin fashion-osasto (minä) pysty niitä arvostelemaan. Myöskään yhtään ilmaista samplea ei toimitukseen (minulle) ole vielä tullut… Tämä ei kuitenkaan estä meitä (minua) fiilistelemästä laskettelijan lohtuvaatetta, eli fleece-paitaa.

Fleecepaitoja on täydellä varmuudella joka lähtöön, hyviä, huonoja, halpoja jne. Ostaessa paitaa on hyvä muistaa, että fleecekangas on käytännössä aina muovia, joten valmistuskustannukset ei ainakaan itse kankaan osalta pitäisi päätä huimata. Cotton fleece on sitten asia erikseen. Hyviä puolia muovissa on toki se, että se on villaa paljon kevyempi materiaali, kuivuu nopeasti ja lämmittää kohtalaisesti myös märkänä. Muovi myös palaa melko hyvin, joten makkaranpaistossa ja saunanlämmityksessä kannattaa olla vähän varovainen.

Huonolaatuinen fleece alkaa ohenemaan helposti ja prosessia on vaikea pysäyttää, joten pese fleece ilman kuivausohjelmaa.

Klassikko:

M's Synchilla® Snap-T® Pullover, Shepherd Knit: Stone Blue (SKSB)
Kuva: Patagonia Men’s Synchilla® Snap-T® Fleece Pullover 

Patagonian fleece on tyylikkäin kaikista – kuvittele: Whamin last christmas soi taustalla kelohonkamökissä, munatoti-muki lämmittää käsiä ja tämä paita turmeltunutta kehoasi. Voiko olla parempaa? No ainakin paita on siisti.

Sportti:

Kuva: https://eu.blackdiamondequipment.com/en_FI/mens-fleece/coefficient-fleece-hoody-APIHI5_cfg.html

Black Diamondin fleecessä on vähän enemmän ”performance”- henkeä, eli parempi laskemiseen, mutta ei niin tyylikäs. Ylipäätään fleece kannattaisi valita käyttötarkoituksen mukaan; paksu ja väljempi fleece on tyylikkäämpi ja mukava oleskeluun, kun taas tiukempi on huomattavasti parempi laskemiseen. Fleece ei pidä myöskään tuulta oikein nimeksikään, joten siihen päälle olisi hyvä heittää laskiessa joku rotsi.

Red Spark, Collegiate Navy Men’s Steens Mountain™ Full Zip Fleece 2.0 — Big, View 0
Kuva: WS3220_697_f 

Columbian takki on tyylikäs, mutta myös hyvin edullinen. Laadun puolesta Columbian fleecet ovat ainakin omassa käytössä kestäneet oikein hyvin. Itse merkki taitaa olla pienessä nosteessa ja ei enää ihan niin dorky kuin ennen.

15011-00048-ALLSIZES_01.jpg.sthumbnails.1000.1250
Kuva: https://herschel.com/shop/jackets/fleece-zip-up-mens?exact=1&v=15011-00048-S

Whoa, Hershel on lähtenyt Fleece-peliin mukaan tosissaan ja ainakin colorwayt on ihan omaa luokkaansa.

Lanvin - Blue Half-zip Jacquard Fleece Jacket for Men - Lyst
Kuva https://www.lyst.com/clothing/lanvin-half-zip-jacquard-fleece-jacket/

Ja koska fleecet on nykyään muodikkaita myös kadulla, on Lanvin tehnyt jokamiehen fleecen joka tipahtaa vaatimattomasti sub 900€ kategoriaan.

Fashion!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s